Egyre többe kerül a weboldalak népszerűsítése
2017. augusztus 28. írta: Kodicsek3

Egyre többe kerül a weboldalak népszerűsítése

Évről-évre egyre többe kerül a weboldalak népszerűsítése, ahogy nézegetem ezelőtt 5-6 évvel még fele vagy  harmad annyiba került mint most... Az akkori "SEO trükkök" is változtak, ha elől szeretnénk lenni a google találati listán már "nehézfegyverzetet" kell bevetni.

A weboldal népszerűsítés drágulásának elsődleges oka az lehet, hogy napról-napra egyre csak növekszik a weboldalak száma és ezzel a hasonló témát felkaroló weboldalak is. Ha nem SEO-zunk a google még fél év elteltével is "kerüli" az új weboldalunk. Ha kevés tapasztalattal tesszük vagy ne adj Isten negatív SEO-t sikerül összehoznunk akkor méginkább kerülni fogja... :)

Tehát 2017-ben mélyen a zsebbe kell nyúlni egy sikeres weboldal elindításáért. Egy weboldal készítő ( webmester ) munkadíjai nem nagyon változtak, a népszerűsítés viszont több munkát igényel. A fizetett reklámok árai nagyban nem változtak, sőt esetenként még olcsóbban is megúszhatjuk

Fókuszban a felhasználói élmény

 

Egyre nagyobb a hangsúly a felhasználói élményen, amik olyan információk amit a google a látogatások- és látogatói szokások során gyűjt és elemez.

Ide tartoznak olyan dolgok, hogy mennyi időt tölt az oldalon a látogató, megtalálta-e az oldalon azt az információt amit keresett (vagy kattintgat tovább) vagy pl. milyen gyorsan töltődik be a weboldal. Tartalmi és szerkezeti átgondoltság, javítgatás csak jót tehet a weboldalnak. Az egyszerűség és áttekinthetőség nyerő ezen a téren (az amatőrök szeretik a berepkedő ablakokat, mert az "modern" :) és rengeteg olyan mobiltelefonnal látogatott weboldalon járok, ahol magával a tartalommal csak hosszas kattintgatások után találkozok).

De azért a link (is) még mindig link...

A másik fontos google rangsorolási  tényező még mindig a weboldalunkra mutató link, de annak JÓNAK kell lennie!  Mára már nagyon fontos a relevancia és az, hogy olyan oldalakról próbáljunk meg linket szerezni amit sokra tart a google.

Fapados SEO ?

Régen a linkkatalógusok adtak lehetőséget ilyen "olcsó" off site seo megoldásra (bár ott is jobban járt aki józan paraszti ésszel csinálta, mint aki agyatlanul linkelgetett), de ez már kiment a divatból. Mostanában nem próbáltam, de azt látom, hogy a webmesterek (okkal) nem használják. Azért befektetett munkával még ma is van lehetőség ingyenes weboldal népszerűsítésre. Vagy perkálunk az online reklám felületekért és a PR cikkekért, ami 2017 egyik legjobb választása a közösségi marketing mellett...

Ha Salgótarján környékén laksz, weboldal népszerűsítés és SEO ügyben engem is felkereshetsz tanácsért és segítek hasznosan elkölteni a pénzed weboldal népszerűsítésre. Oldalam: http://netvarazs.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://webmestersalgotarjan.blog.hu/api/trackback/id/tr8012784992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása